Kategóriák
Utazás, szabadidő és mindenféle érdekes dolog.

Amikor elsül a kreatív feje.

Ebben a posztban az életemben valaha látott legszerencsétlenebb termékelnevezésről írok. Egy hétvégi bevásárlás során futottam a termékbe, és nagyot néztem az elnevezésen, a márkanéven és valami egészen más jutott eszembe róla, mint az, amit tartalmazott. Valami más, valami IDEGEN….

Néhány napja a halkonzervekről olvastam egy blogon, és magam is kedvet kaptam hozzá. Az elhatározást tett követte, körbejártam a madaras teszkóban, és megakadt a szemem egy furcsa halkonzerven.

Te jóságos Isten! – kiáltottam fel magamban, hogy lehet ez!!! Gyerekkorom egyik nagy kedvenc filmje, amire úgy kellett belógni a moziba mert 18+ korhatáros volt – jutott eszembe. Hogy lehet, hogy valaki erről az ikonikus űrhajóról nevezzen el egy tengeri halas márkát?

Vajon mi lehet benne? Egy kis szörnyhús? Ugyanezen márka alatt futó tenger gyümölcseiben meg arctámadó? – na mondjuk a polip pont ilyesmi alakú gondoltam. Gyorsan levettem a polcról és hazavittem.

Kibontás után szerencsére nem falt fel a zacskós halkonzerv, hanem finom salátát készítettem belőle.

Saláta készül.

A salátára pirított szeletelt zsömlét tettem, és feleségemnek is szedtem egy kis adagot.

A salátát úgy csináltam, hogy egy szép tányérra előre vágott zöldsalátát terítettem, majd megkentem a tányért fügés balzsamecettel, színes borsot durvára vágtam, megszórtam vele. Koktélparadicsommal és karikára vágott erős paprikával és néhány olajbogyóval díszítettem, miután a tonhalat elhelyeztem rajta.

A salátához zsemlét szeleteltem és pirítottam kevés oliva olajon.

És ekkor megmozdult valami a sarokban.

Ahogy falatoztam, arra gondoltam, hogy mi lenne ha… és akkor megmozdult valami a sarokban… 🙂

Szerző: Jáger Zoltán Tamás

53 éves okleveles vegyész és gépészmérnök vagyok. Vezettem autót, helikoptert, jártam északon és délen az út végéig elmentem. Nézem a világot, teszem amit kell. Újévi fogadalmam: többet, jobban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük