Kategóriák
Utazás, szabadidő és mindenféle érdekes dolog.

Aki magyar addig eszik, míg a koporsóba teszik!

Csirkecomb sajttal, sárgabarackkal töltve. Melegsalátával és sült burgonyával.

Ebben a nyavajás vírusos időben eszembe jutott ez a dal és már el is határoztam, lakmározni fogok egy jót! Az elhatározást tett követte, bevásároltam a hozzávalókat és nekiláttam főzni, fényképezni.

Csirkecomb
Csirkecomb előkészítés

A csirkecombot először kicsontozom. Teszem ezt akként, hogy először a csontot a térdizület felett körbevágom.

Csont körbevágva
Először körbevágom a csontot

Miután körbevágtam, a belső oldala mentén bevágok a csontig, majd kiterítem a husit. A késsel óvatosan a csontokat elválasztom a hústól.

Belső oldalon bevágok a csontig.

Végül az izületet is körbevágom és eltávolítom a csontot.

Csontozás után a csirkecomb.
Csontozás után.

Az így előkészített combot félreteszem, és a többi combokat is előkészítem. Közben egy magasabb fazékba felteszek kb. másfél liter olajat a tűzre, és jó alaposan aládurrantok a gázzal, hogy mire végzek a combokkal már az olaj is forró legyen.

Középen kettéhajtva fogom megtölteni.
Középen kettéhajtva fogom megtölteni.

A deszkára alufóliát teszek, majd erre két szelet bacon szalonnát fektetek. A szalonnákra teszem a kicsontozott csirkecombot úgy, hogy a hajtás kerüljön középre, és a hajtás az izület helyén legyen. Így könnyű lesz megtölteni.

A szalonnát teszem először le, hogy könnyű legyen utólag betekerni.
A szalonnát teszem először le, hogy könnyű legyen utólag betekerni.

A csirkecombot a szalonnára teszem, majd belerakom a tölteléket, ami sajt és felezett sárgabarack befőtt.

Csirkecomb sajttal és sárgabarackkal töltve.
Csirkecomb sajttal és sárgabarackkal töltve.

A combot behajtom, majd a bacont rásimítva előkészítem a fóliába tekerést.

A sütéshez fóliába csomagolom.
A sütéshez fóliába csomagolom.

Ezután a combokat betekerem két réteg alufóliába, és a végüket összesodrom. Az eddigre felforrósodott olajba egyszerre teszem bele a betekert combokat. (itt most három comb készül egyszerre egy 28-as lábosban.

Forró olajban 15 percig sütöm.
Forró olajban 15 percig sütöm.

Amíg a combok sülnek emberenként kb. másfél szem közepes burgonyát meghámozok és szalmára vágok. Ezután a mártás készítése következik. Néhány szelet megmaradt bacon szalonnát felcsíkozom, majd serpenyőben kisütök. Amikor már üveges lett a szalonna kövérje, hat szelet lapka sajtot (Cheddar jellegű) dobok rá, és megvárom míg megolvad. Ezt két deci tejföllel gazdagítom és felöntöm szintén két deci hús alaplével.

Készül a mártás.
Készül a mártás.

A mártást nagy lángon kiforralom, majd félreteszem.

Az olajból kiveszem a fóliába csomagolt húsokat és félreteszem pihentetni tálalásig. Az olajba most a burgonyát sütöm készre. Amíg a burgonya sül, vágott salátát és rukkolát forgatok bele a mártásba, és félreteszem a tálaláshoz.

Fehér tányéron tálalok, néhány levél rukkolát teszek a hús alá, majd erre helyezem a fóliából kivett húsokat. A pihentetett tekercs végeit levágom és kigördítem a töltött csirkecombot.

A hús mellé az elkészített melegsalátát és sült burgonyát adok.

Tálalás és díszítés után.
Tálalás és díszítés után

A tányért epres balzsamecettel díszítem.

Jó étvágyat kívánok minden lakmározónak, vélemények kommentek jöhetnek!

Szerző: Jáger Zoltán Tamás

51 éves okleveles vegyész és gépészmérnök vagyok. Vezettem autót, helikoptert, jártam északon délen az út végéig elmentem. Nézem a világot, teszem amit kell. Újévi fogadalmam: többet, jobban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük